Syksyllä 2010 ostimme Virosta täysveljekset Imperatore (Leif) ja Illinois (Lille). Ostimme hevoset projekteiksi ja nyt on tullut aika luopua hevosista.

Imperatore (Leif) s.2004, sk.153cm
Ajettu parissa ja ratsastettu säännöllisesti HeB+. Rauhallinen mutta kuitenkin herkkä ja liikkuu itsestään eteen. Ajettu yksikössä muutamia kertoja ongelmitta.

Illinois (Lille) s.2005 sk.155cm
Ajettu parissa ja osaa ratsastuksen alkeet. Tykkää tehdä töitä ja liikkuu itsestään eteen. Ajettu yksikössä muutamia kertoja ongelmitta.

Molemmat hevoset todella helpot käsitellä ja ihanat luonteeltaan. Hyvät kengittää ja kuljettaa. Ovat olleet täysin terveitä, kuivat hyvät jalat ja hyvät kaviot. Madotetut, rokotetut ja hampaat hoidettu.
Hevoset ovat hyvin koulutettuja, paljon ohjasajettuja ja ajettu parissa, yhdessä ja muiden hevosten kanssa. Molempia on myös ratsastettu, toinen HeB+ ja toinen osaa perusteet. Maastoiltu vain ajaen parissa. Toimivat hyvin myös erillään, eivät ole kiintyneet toisiinsa.
Myydään mieluiten yhdessä monipuoliseen käyttöön. Soveltuvat joko valjakkoajoon, ajelutushevosiksi tai ratsuiksi. Hevoset sopivat hyvin perhehevosiksi.

 

Leif vasemmalla

Lille ja Leif kuvassa oikealla

Tässä koko tarina hevosista:

Kävimme kesällä 2010 katsomassa hevosia Virossa mutta päätimme olla ostamatta heikon yleiskunnon takia. Hevoset toimivat ajossa olosuhteisiin nähden hyvin ja parasta oli, että molempia ajettiin nivelet suussa. Hevoset olivat hyvin vaunuun tottuneita mutta ajotasoltaan varsin raakoja.

Hevoset tulivat kuitenkin meille loka-marraskuussa ja kokeilimme niitä vielä kertaalleen parissa. Meille selvisi melko nopeasti, että Virossa valjakkoajo ja hevosten pito on hieman erilaista kuin Suomessa. Schanne ajoi hevosilla maastolenkin, kyydissä hevoset ajolle opettanut mies. Rekan tullessa vastaan miestä jännitti sen verran, että painoi itsensä sellaisella voimalla vasten vaunujen selkänojaa, että se katkesi. No, hevoset pysyivät tiellä ja matka jatkui. Lenkin jälkeen aloimme harjaamaan hevosia ja saimme ihmetteleviä katseita, harjataanko meillä hevoset joka ajon jälkeen? Hevoset seisoivat käytävällä hieman ihmeissään ja jännittyneinä, harjaaminen ei ollut niille kovin tuttua.

Kaupat tehtiin kuitenkin ja seuraavana päivänä halusin kokeilla hevosia ohjasajossa. Meinasi tulla itku! Leif ei liikkunut paljon minnekkään ja oli todella laiska. Lille jännitti kentällä yksin olemista eikä tuntunut ymmärtää tehtävää alkuunkaan. Kuvittelin, että ajetut hevoset ymmärtäisivät ohjasajoa edes jotekin. Kentällä ei vielä silloin ollut aitaa ja Lille kiipeili useita kertoja kentän jyrkänteitä. Nykyään Lille toimii hyvin ja on helppo ohjata.

Hevosilla oli tullessaan takanaan yksi kilpailu Liettuassa, mutta kuvien perusteella maan valjakkoajo-osaaminen ja vesiesteiden syvyys ei välttämättä palvele nuorten hevosten kehittymistä…

 

Suomessa parilla on ajettu yksi helppo kilpailu 2011. Leifiä on myös käytetty hääkeikoilla kokeneemman hevosen rinnalla.

Imperatore alias Leif s.2004
http://www.sukuposti.net/hevoset/imperatore/1142578
Leifiin on helppo ihastua. Leif on perusluonteeltaan laiskan rauhallinen ja rakastaa ruokaa mutta kun Leifiin tutustuu huomaa, että hän on yllättävän herkkä eikä halua tulla kommennetuksi.

Leif on pirteä ratsastaa ja kevyt suustaan. Leifillä on hyvät liikeet. Leifiä on ratsastettu säännöllisesti ja tekee väistöjä ja avoja.


Leif on toiminut myös lasten ratsuna.

Leifiä on ohjasajettu paljon.
Leif on hieman raskempi tyypiltään ja sen eroittaa Lillestä valkoisista sukista takajaloissa.

Illinois alias Lille: s.2005

Lille oli tullessaan arempi, raaempi eikä kovin kesy. Nyt Lille rakastaa ihmisiä ja työskentelee mielellään. Liikkeet ovat hieman Leifiä heikommat mutta omaa moottoria enemmän.

(Lille kuvassa vasemmalla) Lille oli tulleessaan hieman stressaantunut vaunun edessä, sillä veli Leif oli hieman laiskana oppinut jättämään vaunun Lillen vedettäväksi ylämäessä. Lilleä ei oltu osattu auttaa säätämällä Leifin ohjaa kuten parissa yleensä tehdään. Lillen kanssa tein ohjasajaen töitä ylämäissä auttaen sitä löytämään oikean tavan venyttää päätään alas ja vetämään oikein ilman painavaa vaunua.


Lilleä on ajettu yksikössä muutamia kertoja.

Lillen selässä ei oltu käyty Virossa mutta nyt se osaa perusteet ja pitää luottavaisesti selässään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: Kaikki

2 Comments

-! · 07/05/2013 at 10:05

Paljonks sä pyydät Leiffistä? (:

Kiinnostunut... · 29/06/2013 at 20:25

Hei. Etsisin ittelleni pientä projektia ja lille vaikuttaa hyvältä, voisin ottaa myös leiffin. Kyselisin tuleeko varusteet mukana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *