Ohjasajo

Ohjasajo on hyödyllistä kaiken tasoisille hevosille monesta eri syystä ja hevoset itsekin nauttivat siitä. Valjakkohevosillemme ohjasajo on aina ollut tärkeä liikutusmuoto, joka antaa vaihtelua ajamiseen.

Kenelle suosittelemme ohjasajoa?

 

  • Nuorelle hevoselle ohjasajo helpottaa selkään nousemista. Kaksi-vuotiaan voi opettaa pysähtymään, lähtemään liikkeelle sekä liikkumaan voltilla ja suoralla kaikissa askellajeissa. Suurin hyöty on että nuori oppii työskentelemään ihmisen kanssa. Askeleittain nuoren kanssa voi edetä väistöihin ja kokoamisasteetta voi lisätä.
  • Ratsulle ohjasajo on vaihtoehtoinen liikutustapa. Ratsua voi voimistella, venytellä ja suoristaa ohjasajamalla. Ohjasajo on tehokas tapa työstää hevosen muotoa ja liikettä. Helposti jännittyvää hevosta voi työstää eteen-alas sekä käyttämään selkäänsä oikein ilman ratsastajan painoa selässä.
  • Ohjasajo on myös hydyllistä ratsastajalle, joka oppii näkemään sivusta miten hevonen liikkuu ja mitä heikkouksia sillä on. Lisäksi on opettavaista huomata miten paljon hevoseen voi vaikuttaa pelkällä ohjalla, ääniavuilla ja omalla sijoittumisella suhteessa hevoseen.
  • Ohjasajo toimii myös kuntouttavana liikuntana hevoselle.

Kuva: Tatja Talvisto-Larkimo

Kuva: Aura Sainio

Tarjoamamme ohjasajopalvelut

Tällä hetkellä yksittäisiä ohjasajokursseja sekä tunteja kotitallillamme omalla tai meidän hevosilla.

Tärnsjön ohjasajovarusteet

Kauttamme voi tilata Tärnsjön ruotsalaisia käsityönä valmistettuja valjaita ja ohjasajovarusteita.

Ohjasajossa pääsee vauhtiin selustimella ja riittävän pitkillä ohjilla. Suitsina ja kuolaimina toimivat hevosen tavalliset ratsastus suitset.

Tärnsjöltä löytyy löytyy kaksi selustin vaihtoehtoa. Itse käytämme kuvassa näkyvää mallia  häntäremmin kanssa. Selustimeen on saatavilla lyhyempiä vatsavöitä, jolloin selustinta voi käyttää myös ponille. Kun kerran on kokeillut 16 metrisillä nahkaohjilla ajamista, ne tuntuvan oikean tuntuman löytämiseen lähes välttämättömiltä.

Tärnsjön verkkokauppaan