Viime viikonlopun kurssi sujui mukavasti ja olen ylpeä miten hienosti kaikki kurssilaiset ajoivat hevosiaan toisena päivänä myrskystä huolimatta. Lauantaina aloitimme teorialla ja kuivaharjoittelulla, jossa kävimme läpi ohjastajan liikkumista suhteessa hevoseen, harjoittelimme myös ohjien pitämistä käsissä, ohjien pidentämistä ja lyhentämistä. Lisäksi näytin tyypillisiä virheitä joita aloittelijat usein tekevät.

Seuraavaksi esittelin samoja asioita käytännössä Calvinilla. Tarkoituksenani oli näyttää hieman vaativampiakin liikkeitä, mutta poni oli eri mieltä ja lopputuloksena olikin esitys miten selvitä hermostumatta äkkipyrähdyksistä, pellehypyistä ja yleisestä kuumenemisesta. 🙂 No, poni oli alkavan flunssani takia saanut pitää vapaata, eli käyttäytyminen oli annettava anteeksi.

Kurssiin osallistui kaksi ratsua, valjakkoponi ja yksi ajoi kurssilla meidän hevostamme. Kaikki saivat hyvin kiinni Ohjasajon saloista ja saivat hevosensa liikkumaan rennosti ja tekemään jopa väistöjä.
Kiitokset osallistujille!


Hannoverilaisruuna Willi keskittyy omistajansa pyyntöihin myrskystä huolimatta.


Silja keskittyy väistöön. Eipä uskoisi että tämä on sekä ohjastajan että hevosen toinen ohjasajokerta.
 


Welsh tamma Diana harjoittelee väistöjä ja itsensä kantamista.


Minä ja Silja laukkaympyrällä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Piitu · 29/11/2013 at 04:26

Suuret kiitokset teille kivasta ja mielenkiintoisesta viikonlopusta! Vauhdikkaasta lauantaista huolimatta sekä omistaja että hevonen selvisivät traumoitta kotiin! Willi liikkui kurssin jälkeisellä viikolla oikein kivasti ja letkeästi, joten varmasti kurssista (ja ohjasajosta yleensäkin) on meille paljon hyötyä!

Lotta · 05/12/2013 at 18:14

Kiva kuulla ja kiitokset teille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *