[dropcap style=”font-size: 40px; color: #9b9b9b;”] H [/dropcap]evosen opettaminen on mielestäni mielenkiintoisinta mitä hevosen kanssa voi tehdä. Lukuunottamatta ensimmäistä poniani, minulla ei koskaan ole ollut hevosta tai ponia käytössä, joka olisi ollut pitkälle koulutettu. Omat kasvattini olen itse koulututtanut niin ajoon kuin ratsastukseen.
[dropcap style=”font-size: 40px; color: #9b9b9b;”] V[/dropcap]iime vuosina ole kiinnostunut yhä enemmän ohjasajosta. Pitkillä ohjilla voi opettaa hevoselle hyvin paljon, olkoon hevonen millä tasolla tahansa. Riippumatta hevosen tasosta hevosta opetetaan aina samalla tavalla. Itse opettamisen keinot ovat samat vaikka harjoitukset vaihtuvat.
[dropcap style=”font-size: 40px; color: #9b9b9b;”] M [/dropcap]inulla ei tällä kaudella ole tarkoitus kilpailla. Kahtena viime kautena olen ajanut yhteensä kaksi valjakkoajo kisaa. Viime vuonna ajoin yhden kansallisen kilpailun Robinilla, ensimmäinen kilpailuni koskaan hevosyksiköllä. Sitä edellisenä kautena ajoin Casperilla SM-kisat voittaen poniluokan kultaa. Casper oli minun ensimmäinen kasvattini ja ajoin ponilla ensimmäiset valjakkokisani. Casper kuoli syksyllä 2011 syöpään. Kaudella 2009 kilpailin vielä aktiivisesti ja kauden loppuhuipennus oli ponien MM-kisat Saksassa. Aikaisemmin kaudella saavutimme Calvinilla PM-joukkuekultaa Ypäjällä.
[dropcap style=”font-size: 40px; color: #9b9b9b;”] M [/dropcap]onet kirjat käsittelevät hevosten koulutusta, mutta harva kertoo opettamisen mekanismista, siitä miten hevonen oikeastaan oppii. Olen miettinyt asiaa usein ja ajattelin kirjoittaa mietteitäni siitä.

Kuvassa hevosemme Robin, Lille & Leif (aina viimeisenä)

[facebook]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: Kaikki

1 Comment

bitcoin bill gates · 13/07/2023 at 19:46

Jenkins, Jack (October 13, 2016). “Non-Catholics for Church ‘Reform'”.
“First on CNN: Religious leaders slam Clinton campaign over emails”.
Healy, Patrick; David E., Sanger; Haberman, Maggie (October 12, 2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *