Olen käynyt syksyllä parina sunnuntaina pitämässä ohjasajokurssia Yläneellä Hevosanttilassa. Hevosanttila on idyllinen paikka, jossa on kauniit puna- ja keltamulta rakennukset sekä hieno tiilitalli. Pidin ensimmäisen kurssin Yläneellä vuosi sitten ja tänä vuonna osallistui taas uusia ohjasajosta innostuneita. Hevosia ja poneja oli sopivasti shettiksestä puoliveriseen ja pääsimme näkemään monenlaisia ohjasajohaasteita. Joillakin haimme pehmeyttä taivutuksilla, joillakin eteenpäinpyrkimystä ja toisilla teimme väistöjä.

  

 Kuvassa muutama kurssille osallistuneista hevosista.

 Demoon sain makean osaavan 17-vuotiaan koulutaustaisen SWB-tamman. Tamma yritti alkuun vältellä työntekoa mutta pian se jo väläytteli osaamistaan ja liikettään.  Kuvassa kaunis demoheppani. Hienosta kuvasta kiitos Auralle (c) Aura Sainio

Ensimmäisen kurssipäivän jälkeisenä maanantaina Calvinia ja päätin kokeilla kurssilla käyttämiäni harjoituksia. Halusin kokeilla että harjoituksista todellakin on sellaista hyötyä mitä toivoin sekä yleensäkin miltä ne tuntuvat ja mitä niissä on erityisesti huomioitava. Harjoitukset tuntuivat hyviltä ja Calvin toimi niiden jälkeen hyvin. Tärkein huomio oli kuitenkin se miten hyödyllistä oli pitää tietty harjoitus mielessä vaikka liikuttikin hevosta ilman kenenkään valvovaa silmää. Muuten tulee helposti vaihdeltua tehtävää tilanteen mukaan vähän liikaakin eikä asioita tule toistettua tarpeeksi. Ja toistoillahan ne patannukset syntyvät! 

Haastankin itseni ajamaan loppuvuoden tavoitteellisemmin harjoitusten kautta. Yritän kehittää ohjasajoharjoituksia eri tilanteisiin ja eri haasteisiin ja kuvaan ne tänne blogiini. Kommentoi tiimiiko ne sinulle tai ehdota harjoituksille aiheita! Niin ja seuratkaa saanko aikaiseksi viisi harjoitusta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: Kaikki

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *