Sunnuntaina kävin kauniissa Lohjansaaressa pitämässä ohjasajoesittelyn Huhtasaaren ratsutallilla. Kun tulee Lohjansaareen tuntuu aina vähän kuin tulisi ulkomaille. Tie kiemurtelee rantoja pitkin ja tallille käännytään omenapuuviljelmän kohdalta ja jatketaan sillan yli tallille.

Esittelin ensiksi lyhyesti ohjasajon tärkeimpiä periaatteita teoriassa ja pääsin sitten näyttämään samaa tallinomistajan kasvattamalla hienolla 5-vuotiaalla suomenhevosella. Itse pidän enemmän puoliverisistä mutta tämä oli kyllä harvinaisen hieno ja mukavaluonteinen suokki, jolla varmasti pärjäisi myös ratsastus- tai valjakkokisoissa. Oriilla oli hyvä eteenpäinpyrkimys, nöyrä asenne työntekoon ja kivat liikkeet. Sain myös ilokseni harvinaisena herkkuna muutaman videopätkän, joista muutama tässä alla. Videot ovat kyllä todella hyödyllisiä ja auttavat analysoimaan omaa ajoa.

Puhuin ajaessani siitä mitä tein ja miltä hevonen tuntui. Keskustelimme myös siitä miten hevonen liikkui eri suuntiin. Teoriaosuudessa olin kertonut miten pohkeenväistöä pyydetään ohjasajaen ja Viljami ymmärsi asian nopeasti, vaikkei käsittääkseni ole väistöjä aikaisemmin tehnyt kuin selästä.

Tämän jälkeen työskentelimme vielä entisen ravurin ja nuoren suokkitamman kanssa. Ihana syyspäivä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: Kaikki

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *