Pari viikkoa on jo vierähtänyt 1-tason valmentajakoulutuksen toisesta lähijaksosta Ypäjällä. Kolme päivää täynnä luentoja, demoja ja suurin osa ajasta valmennusharjoituksia. Valmennusharjoituksille oli koulu ja estepuolelle annettu tarkat aiheet, joista valmentaja pitää valmennuksen parille kurssilaiselle ja loput seuraavat tuntia ja antavat lopuksi palautetta valmentajalle.

valmennus

Me valjakkoihmiset saimme valita aiheemme itse ja Anne Friisin ehdotuksesta olimme jakaneet aiheet niin että minä ajoin tarkkuutta ja Anne koulua. Näin saimme valjakkoajon eri lajeja tuotua esiin. Olen ajanut ja liikuttanut Calvinia tosi innokkaasti Vierumäen ensimäisen jakson jälkeen jotta se olisi hyvä Ypäjällä, mutta tietenkin se oli kolauttanut jalkansa enkä voinut ottaa sitä mukaan. Pienoinen pettymys, mutta onneksi sain Heikki Heiskaselta lainaan mukavan suomenpienhevosen Elotähden. Haimme Elotähden kanssa hieman tuntumaa toisiimme Haimi-hallissa ja ajoimme sitten Annen tunnille Ypäjä-halliin. Elotähti innostuu tarkkuudesta mutta Anne oli huomioinut tämän ja tällä kertaa harjoittelimme rentoutta ja ajolinjoja serpentiineillä ja siksakilla.

elotahti
Elotähti oli tallissa melkoinen persoona mutta ajaessa oikein toimiva.

Lauantai aamuna oli minun vuoro pitää Annelle valmennusta ja olin aiheeksi valinnut pätkän uudesta FEI 3B ohjelmasta jota Anne tulee ensi kesän kisoissa ajamaan. Valitsin nelikaarisen kiemurauran jossa ensimmäinen ja viimeinen kaari tehdään laukassa ja keskimmäisillä esitetään koottua ravia sekä pysähdys. Verryttelynä teimme pohkeenväistöjä käynnissä pois pitkältä sivulta ja takaisin uralle sekä laukan nostoja keskihalkasijalla. Annea ja Palettia oli tosi kiva valmentaa! Mikä ihana poni joka osallistui myös estetunnille viikonlopun aikana.

hevosopiston postaus
Pääsin oikein Hevosopiston Facebookiin. Ensi kerralla pitääkin valita kaulahuivi ajatuksella. =)

Valmennusharjoitusta suunnitellessani kävin uutta ohjelmaa tarkasti läpi ja ajoin pätkiä Calvinilla kokeillakseni miltä se tuntuu ja mitkä kohdat ohjelmasta ovat hankalempia mitä kuvittelee kun lukee ohjelmaa läpi. Taidan kirjoittaa siitä erikseen.

Valmentajakoulutuksen kolmas ja viimeinen lähijakso on maaliskuussa ja odotan sitä jo kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *