Kirjavinkki: Mark Rashid

Ajattelin jatkossa kirjoittaa muutaman sanan lukemistani hevoskirjoista. Lukemiseen ei viime aikoine ole hirveästi jäänyt aikaa mutta olen kuunnellut kirjoja puhelimesta Audible:n kautta. Suosittelen tätä kirjojen kulutustapaa kaikille, jotka istuvat autossa matkalla tallille tai töihin. Myös tiskatessa tai muissa kotihommissa kuuntelu onnistuu hyvin.

Uusin innoittajani ja suosikkikirjailijani on Mark Rashid. Rashid on “länkkäri hevoskuiskaaja” ja myös erinomainen kirjailija. Rashid on oppinut hevosmiestaitojaan nuorena poikana vanhalta mieheltä “Old Man”, josta hän kertoo esim. kirjoissa Horses Never Lie ja A Good Horse is Never a Bad Color. Häneltä oppii paljon todellista hevosmiestaitoa ja kirjat ovat myös erinomaista tarinan kerrontaa.

Tilasin jonkin aikaa sitten Amazonista kaksi Rashidin tuoreempaa kirjaa. Aloitin kevyemmästä päästä lukemalla Out in the Wild kirjan, joka on novelli eikä niinkään hevoskirja. Kirjan päähenkilö on ihanan rehellinen cowboy, joka menettää perheensä ja sen myötä elämänsä suunnan vuosiksi. Hän löytää takaisin elämän valoisalle puolelle kiitos Jessien joka on todellinen hevoskuiskaaja. Vaikka kirja sopii myös ei-hevosihmisille siinä kerrotaan myös miten Jessie kouluttaa hevosiaan. Näissä kohdissa pääsee tutustumaan Rashidin menetelmiin jotka ovat huomattavasti pehemeämpiä kuin esim. Monty Robertsin. 

Kirjasta jäi mieleen kohdat joissa puhuttiin sisäisestä kuvasta ja tunteen tärkeydestä. Nämä ovat eiheita, jotka ovat tulleet vastaan useasti eri guruilta ja ne ovat asioita joista yritän tällä hetkellä oppia enemmän.

Tässä maistiainen kirjasta:
“Jessie smiled kindly. “That’s what I was saying.” She shrugged ever so slightly. “It’s you attitude. It’s not in what you say, it’s what you do, and it’s not what you do, it’s what you feel. You have to be connected to yourself, Henry, before you can connect with someone else.”

P.s. lainaan kirjojani mielelläni tutuille!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *