Parina viime vuonna olen lähinnä ohjasajanut ja pitänyt kursseja muualla. Nyt keväällä järjestän kaksi kurssia kotonamme Pohjassa. Tervetuloa!

Ohjasajon alkeiskurssi 15.4.17

Järjestän ohjasajon alkeiskurssin 15.4.2017. Kurssi soveltuu ratsuille joita ei olla ohjasajettu, nuorille hevosille sekä ohjastajille, jotka haluavat oppia ohjasajosta enemmän.

Aloitamme päivän tunnin teorialla, jossa käyn läpi ohjasajon hyötyjä, varusteita ja kuivaharjoittelemme ohjasotteita sekä sijoittumista suhteessa hevoseen. Tämän jälkeen esittelen ohjasajoa käytännössä hevosellani ja käyn läpi perusteita, apuja sekä erillaisia ohjien kiinnityksiä. Tämän jälkeen tunnin ajo per hevonen. Ohjasajovyötä ja ohjia saa lainata.

Kurssin hinta omalla hevosella sisältää päiväkarsinan/tarhan ja lounaan 60€. Kuunteluoppilaat 25€ sisältäen lounaan. 

Jos haluat saada vielä enemmän irti voit myös jättää hevosen meille yöksi ja ajaa vielä toisen kerran sunnuntaina. Karsina omilla rehuilla ja tunti sunnuntaina 45€.

Ohjasajoa ratsastajille 20.-21.5.17

Ratsastaja voi oppia hevosestaan ohjasajaen paljon. Ohjasajossa näkee hevosensa liikkeessä ilman satulaa ja ilman ratsastajan painoa. Lisäksi pääsee kokeilemaan minkälaisella tuntumalla hevonen liikkuu. Usein ratsastaja ei ole tietoinen kummalla ohjalla hevonen enemmän on kun tuntumaa pystyy kompensoimaan ratsastaen muilla avuilla. Ohjasajaen hevonen joutuu kantamaan itseään ja sivusta näkee jos hevonen on tottunut saamaan ratsastajaltaan apua pysymään tasapainossa. Kaikki hevoset ovat enemmän tai vähemmän vinoja ja vinoudet korostuvat ilman ratsastajaa. 

Lauantaina aloitamme ratsastamalla lyhyesti ja katsomme miten hevosten liikkuvat ja mitä kehitettävää hevosissa on. Ennen lounasta demoan ohjasajoa hevosellani. Sen jälkeen otamme hevoset yksitellen ohjiin. Ohjat ja ohjasajovyön saa lainata ja hevosta saa ohjasajaa itse tai vaihtoehtoisesti minä voin ohjasajaa. Ohjasajaen teemme hevoskohtaisesti harjoituksia joilla pyrimme parantamaan aamupäivällä havaittuja asioita.

Sunnuntaina ohjasajamme toisen kerran ja ratsastamme vielä lyhyesti iltapäivällä tarkistaakseemme miten hevosesta opitut asiat tulisi ratsastaen huomioida. Lopuksi käymme yhdessä läpi mitä hevosistamme ohjasajaen olemme oppineet.

Kurssin hinta 120€ sisältää hevosen arvioinnit ratsastaen, demon, kaksi ohjasajokertaa, lounaat sekä varustelainan. Karsina omilla rehuilla 25€. Kuunteluoppilaat 25€/päivä sisältäen lounaan.

Huom! Jatkokurssi sisältäen kinesioteippauksia sunnitteilla!

Ilmoittautumiset Lotalle, charlotta.turku@gmail.com, 040-7079 747

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *