Valmentajakoulutuksesta on enää viimenen näyttö tekemättä. Sinänsä hyvä mutta toisaalta harmi, niin kivaa on ollut. Lähijaksot ovat olleet todella antoisat ja erityisesti tämä viimeinen jakso lisäsi innostusta kaikenlaiseen uuteen kokeiluun.

Viimeisellä jaksolla oli taas useita valmennusharjoituksia, ja hyviä ratsastajia sekä valmentajia oli ilo seurata. Kävimme läpi esteradan rakentamisen perusteita, vaatimuksia kun siirtyy eri kilpailutasoille ja satulan sovitusta. Osana kouluratsastuksen aluevalmennusta pääsimme mukaan kuuntelemaan Anu Korppoon esitystä Kürin rakentamisesta. En tiennytkään että sitä tehdään kaikissa ikäryhmissä, eikä vaan huipulla.

Itseäni eniten innosti Mia Stellbergin luento henkisestä valmentautumisesta. Itse olen jo pitkään uskonut että oman keskittymisen ja henkisen puolen vahvistaminen on paljon tärkeämpää kuin hevosen täysin optimaalinen ruokinta erinäisistä purkeista. Tietenkin olettaen että hevosen perusruokinta on kunnossa ja että hevosesta nyt ei oteta ihan 120% irti. Seppo Hyypän luento hevosen fysiologiasta puhui myös tämän teorian puolesta. Hän suositteli ratsastajia syömään hevosille tarkoitetut boosterit itse ja sanoi että decilitra suolaa ämpärilliseen vettä on ihan kelpo elektrolyyttijuoma.

valmentajakoulutusviikonloppu

Vanha totuus on että Ypäjällä tulee syötyä liikaa. Eteenkin nyt kun Ratsumestaria on uudistettu todella onnistuneesti! Jos siis ihmettelit ruokakuvien määrää! =)

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *